thumb image
Quin ha estat el Treball de Final de Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació premiat a la Nit de la Construcció?

La setmana passada va tenir lloc l’entrega dels Premis Catalunya Construcció, organitzats pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona en el marc de la Nit de la Construcció. Una de les categories dels premis és la de ‘Millor Treball de Final de Grau’, que en aquesta edició va anar a parar a  Miren Etxebarria i Guillermo Garcia  per un estudi sobre la localitat alabesa d’Asparrena.

Aquests guardons reconeixen els projectes més destacats de l’any i serveixen de guia per als futurs estudiants del Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació, que  poden identificar de manera clara les corrents més actuals i les iniciatives més reconegudes.

El treball de Final de Grau ‘Asparrena cap a un model sostenible: diagnosi’, realitzat per Miren Etxebarria i Guillermo Garcia, alumnes de l’EPSEB-UPC i tutoritzat per Antoni Caballero diagnostica el model de desenvolupament urbà del municipi d’Asparrena (Araba).

El treball realitza una anàlisi sobre el model urbà del municipi i presenta l’estat de la sostenibilitat de l’àrea. De la mateixa manera, qüestiona el paper dels límits administratius amb l’objectiu d’aconseguir una gestió eficient de fluxos d’energia i informació amb altres poblacions properes.

El jurat, format per professionals en actiu del sector de la construcció i l’edificació, ha valorat molt positivament els objectius i la metodologia utilitzada. Considera que la diagnosi, tot i haver-se realitzat a una població reduïda, es pot exportar amb èxit a altres entorns urbans. Un altre aspecte destacat del treball és que els autors han demostrat molta sensibilitat, demanant l’opinió de la població i de les institucions implicades.