thumb image
El paper clau de l’aparellador a les Smart Cities, les ciutats del futur

Amazon, Facebook, Google… totes les grans empreses tecnològiques estan començant a aplicar models de negoci en l’àmbit de l’edificació i la construcció. Ara bé, la professió de l’arquitecte tècnic no corre perill, al contrari, ja que l’aparellador és el primer beneficiat d’aquest canvi i ha d’aprofitar-se de totes les novetats tecnològiques del sector.

Cases totalment automatitzades amb alta tecnologia (immòtica), nous dispositius de domòtica dissenyats per realitzar tasques de reconeixement de veu o l’innovador procés de modelatge  BIM són només alguns exemples de la revolució tecnològica en el món de l’edificació. Tots aquests avanços suposen una oportunitat per l’aparellador que podrà utilitzar totes aquestes eines avançades per garantir la bona implementació, la qualitat i la comoditat de les ciutats del futur, les Smart Cities, fent-les més intel·ligents i sostenibles.

És precisament l’aparellador la persona que ha de desenvolupar i dissenyar els edificis intel·ligents, on la tecnologia immòtica és la protagonista. Si en un passat es pensava on es podrien instal·lar els punts de connexió telefònica o d’electricitat en un edifici en el futur més immediat s’haurà de pensar en la millor manera d’implementar Wi-Fi a totes les habitacions de la casa –per exemple- o  quins aparells de domòtica instal·lar, en àmbits tan diferents com la climatització, la il·luminació o la seguretat.

Tot i els canvis, la professió de l’aparellador seguirà fent el que sempre ha fet, adaptar els edificis a les necessitats de les persones per tal que les construccions siguin més eficients, segures i ergonòmiques, integrant les últimes tecnologies del mercat i oferint sempre la solució més sostenible pel medi ambient.

Si t’apassiona l’edificació i les noves tecnologies estudia el Grau en Arquitectura Técnica i Edificació, uns estudis que t’asseguraran un futur en el camp de la construcció, l’arquitectura i l’urbanisme sempre al corrent de les noves tecnologies.