thumb image
Quin ha estat el projecte premiat com a millor Rehabilitació patrimonial als Premis Catalunya Construcció?

Com a expert del cicle de la construcció, una de les funcions principals de l’arquitecte tècnic és la de rehabilitar edificis existents. Per tal de mantenir viu el patrimoni arquitectònic i patrimonial, la rehabilitació patrimonial requereix una intervenció molt curosa i respectuosa amb la història de l’edifici. Avui us presentem el projecte guanyador amb el Premi Catalunya Construcció 2018 a la millor Rehabilitació patrimonial, lliurat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona el passat mes de juny.

El projecte guanyador ha estat el de La Casa de la Lactància, situat a la Gran Via 475 de Barcelona, un edifici modernista construït l’any 1913 que compta amb un pati central i que al 1968 va patir una reforma important, amb la construcció de tres plantes i l’enderroc de la façana posterior. La intervenció, dirigida per Joan Pascual, Ramon Ausió, Salvador Cortina i Esteve Puigdengolas i sota el Project Management de BIMSA ha adequat la residència a les necessitats actuals de confort i accessibilitat, millorant el comportament energètic de l’edifici.

S’ha realitzat un esforç per preservar i restituir els elements modernistes originals, respectant l’edificació inicial amb un cost assequible. El jurat va valorar especialment que els professionals i arquitectes tècnics premiats restituïssin elements que havien desaparegut a causa de modificacions i al pas del temps, utilitzant un llenguatge contemporani per donar una nova vida a l’edifici.

Podeu consultar tots els projectes guanyadors al següent enllaç.