thumb image
Internet of Things i l’arquitectura tècnica

Internet of Things (IoT), traducció en anglès d’Internet de les coses, fa referència a tots els dispositius intel·ligents amb connexió a la xarxa que estan transformant ja pràcticament tots els sectors i la nostra manera d’interactuar amb el món. Internet de les coses permetrà disposar d’una eficiència més elevada en la gestió de recursos, millorant la nostra qualitat de vida i acabar desenvolupant en ‘Smart Cities’.

Amb aquesta ‘intel·ligència’ que  permet internet, les edificacions aconsegueixen estalviar energia, augmentar la seguretat i millorar la fluïdesa en els desplaçaments. Segons la consultora ABI Research, en l’any 2020 s’estima que més de 8 milions d’edificis en el món seran intel·ligents, i comptaran amb algun dispositiu IoT.

Millorant la qualitat de vida

A  més a més, aquesta interconectivitat entre els dispositius permet als sistemes operatius proporcionar una informació més precisa i útil que es pot analitzar per oferir una millor experiència als usuaris.

Liderant aquesta nova manera de relacionar-se amb els edificis, el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació es presenta com una opció ideal per respondre als reptes tècnics d’aquests aspectes. Darrere aquesta integració es necessita personal molt qualificat capaç d’entendre a la perfecció tant la part tècnica com  les possibilitats que sorgeixen.