thumb image
L’arquitectura tècnica, una professió amb un fort compromís social i mediambiental

Jordi Marrot, arquitecte tècnic i responsable de la Unitat de Rehabilitació i Medi Ambient del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, destaca la importància de la figura de l’arquitecte tècnic en la qualitat de vida de les persones

Per què triem la professió d’aparellador? El Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació  posa al nostre abast un món d’oportunitats laborals i d’especialització. Es tracta d’una professió a l’última, compromesa amb la cohesió social i la sostenibilitat. Jordi Marrot, arquitecte tècnic i responsable de la Unitat de Rehabilitació i Medi Ambient del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona assenyala diversos motius de pes per triar aquesta titulació.

Més enllà de la passió per tot allò relacionat amb l’edificació, Marrot considera que la professió d’arquitecte tècnic és una oportunitat per influir positivament en la millora de la qualitat de vida de la societat. Els aparelladors treballen en l’habitabilitat dels edificis, en la seguretat de les finques, en la seguretat de les persones que hi operen, i això és parlar tant de la qualitat dels habitatges com de les persones que hi viuen. 

L’aparellador també juga un paper clau en l’àmbit de la cohesió social, treballant en l’eficiència energètica i en l’habitatge digne. Per tant, s’ocupa d’aspectes relacionats amb la pobresa energètica i amb tots aquells elements que poden millorar la vida de les persones. Cal recordar que les persones passem un 80 o 90% del nostre temps en els edificis. Per tant, tenen una importància molt gran en el nostre benestar.

Finalment, Marrot conclou que la professió d’arquitecte tècnica és també una oportunitat per aquelles persones preocupades per la cura del planeta, la sostenibilitat, l’economia circular, la reducció dels residus, el consum de matèries primeres o la incorporació d’energies renovables. Sens dubte, la tendència imperant serà la construcció d’edificis més eficients; aquests seran el gran avenir en les properes tres o quatre dècades del sector de l’edificació.

Converteix-te en una peça clau en la construcció de la ciutat del futur plena de valors, estudiant el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació.