thumb image
L’arquitecte tècnic i ‘Lean Construction’

Una de les característiques més buscades en el procés de l’edificació és l’eficiència. És important reduir els errors per evitar que els costos  s’incrementin en excés. En els últims anys la metodologia Lean s’ha anat aplicant a la construcció. Els orígens d’aquesta filosofia els trobem a l’empresa d’automobilisme Toyota, que va aconseguir créixer des d’una fàbrica petita fins a ser un gegant del sector, amb el senzill secret d’eliminar tots els elements que no aporten valor en la producció i produir només quan el client ho demana.

Però com es tradueix a l’àmbit de l’arquitectura tècnica? Amb aquesta metodologia, el procés de construcció i d’operació de tot el projecte es dissenya de manera conjunta, estructurat sobre els processos amb la intenció de reduir els malbarataments durant la construcció. Alguns exemples clars serien: els temps d’espera per falta d’equips i materials, endarreriments per activitats mal executades i desplaçaments innecessaris per la mala planificació.

La metodologia Lean no és un conjunt de processos sinó una filosofia, que ajuda a les empreses a guanyar eficiència i a generar productivitat.

Amb el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació podràs participar en la construcció de la ciutat del futur, utilitzant metodologies i tecnologies punteres.