thumb image
Estudia per ser aparellador i construiràs la ciutat sostenible del futur

Els elevats percentatges de contaminació de les ciutats estan afectant clarament al medi ambient. Tot i que la indústria, la producció d’energia i el transport superen àmpliament les emissions de les edificacions, cal dir que aquestes són les responsables del 41% de les emissions de CO2. Vols millorar aquesta realitat? Estudiant el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació, assoliràs una sòlida base teòrica, pràctica i científica que et permetrà ser capaç de posar els fonaments de construccions molt més sostenibles i respectuoses amb l’entorn.

En aquest sentit, com a aparellador desenvoluparàs models edificatoris més eficients, capaços d’estalviar fuites, aprofitar les energies generades i les renovables. També, podràs intervenir directament en l’àrea d’urbanisme de les administracions per dissenyar i implementar polítiques mediambientals.

El Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació t’ensenya a construir edificis més sostenibles 

Durant el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació assoliràs els fonaments per aprendre les bases d’una edificació respectuosa amb el medi ambient. Per exemple, aprendràs a:

  • Emprar materials ecològics per a la construcció. Ens referim a aquells, en els quals, tant per a la seva fabricació, com per la seva col·locació i manteniment, s’han portat a terme actuacions amb un baix impacte medi ambiental. Es tracta de materials duradors i reutilitzables o reciclables.
  • Utilitzar materials i productes tecnològics sostenibles. Han de tenir una alta durabilitat, i poden incorporar diferents tecnologies, com captar energia, que captin CO2 eliminant contaminació… S’utilitzen quan a llarg termini tenen un cost mediambiental menor al dels materials naturals.

En definitiva, estudiant aquest Grau, el teu paper serà cabdal a l’hora de garantir la sostenibilitat de les futures edificacions. Aportaràs el teu gra de sorra, apostant per construccions, fetes amb materials amb menor impacte ambiental més naturals sense substàncies que perjudiquin la capa d’ozó. Aplicaràs materials per a aïllaments totalment reciclables i compostables que no generen residus i aconsegueixen la màxima eficiència.

No ho dubtis més. Si vols ser una peça clau en la construcció d’una ciutat sostenible. Estudia el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació a les quatre principals universitats catalanes: UPC, UDL, UdG i la Salle (Universitat Ramon Llull).