thumb image
En què consisteix el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació? On puc estudiar-lo? Tria una formació especialitzada i d’alt nivell a la UPC, la Salle, la UdG o la UdL

T’agradaria aprendre a dissenyar edificis que respectin o millorin l’entorn? Vols dirigir la construcció d’obres que donin respostes a les necessitats del nostre temps? Amb el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació, assoliràs una sòlida base teòrica i pràctica sobre el procés de la construcció i la gestió d’obres i projectes. Aquests estudis et permetran formar-te en qualsevol procediment de construcció, des de l’estudi de la seva viabilitat i promoció fins a l’execució i posterior vida útil. Durant aquest Grau, adquiriràs coneixements en les tècniques que s’utilitzen per construir, en les estructures i les instal·lacions dels edificis, en la rehabilitació, la seguretat i la gestió de tots aquells processos emmarcats en l’àmbit de l’edificació, sempre aplicant aquelles tecnologies i materials que millorin l’eficiència energètica i ajudin a preservar el medi ambient.

El títol de Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació està adscrit a la branca científica i tecnològica. El pla d’estudis presenta una estructura en matèries que s’organitzen en quatre anys acadèmics, amb un total de 240 crèdits ECTS. Actualment, pots estudiar aquesta titulació a quatre universitats catalanes de prestigi com: la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona, la Salle-Barcelona (Universitat Ramon Llull), la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Lleida (UdL). A qualsevol d’aquests quatre centres, obtindràs una formació especialitzada i de qualitat, adreçada a formar-te en una professió tan versàtil com és la de l’arquitecte tècnic.

Pel que fa a l’itinerari formatiu d’aquests estudis, cal assenyalar que s’aposta per la transversalitat i una perfecta combinació entre la teoria i la pràctica amb l’objectiu que els alumnes siguin capaços de dirigir, gestionar i mantenir una obra, afrontant qualsevol repte que es pugui presentar. A través d’assignatures com: Construcció, Expressió Gràfica, Economia de l’Empresa, Estadística Aplicada, Instal·lacions, Materials de Construcció, Aixecaments i Replantejaments en l’Edificació, Organització i control d’obres, Legislació i Gestió urbanística, Fonaments de matemàtiques, Física, Geotècnia, Valoracions i taxacions, Seguretat i Salut laboral, Topografia, Control de Qualitat i Normativa, entre moltes altres, aprendràs les bases teòriques, tècniques i tecnològiques del sector de l’edificació, adquirint les competències necessàries per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb el cicle de l’edificació (construcció, manteniment, rehabilitació, desconstrucció i urbanització). Per tant, et convertiràs en un expert amb capacitat per gestionar una obra de forma qualitativa i quantitativa. 

Si vols convertir la teva vocació pel món de la construcció en la teva professió; estudia el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació en alguna d’aquestes quatre universitats catalanes: la UPC, la Salle, la UdG o la UdL. Qualsevol d’aquests centres et proporcionarà una formació d’alt nivell que et permetrà exercir com a arquitecte tècnic, treballant colze a colze amb enginyers, especialistes i altres agents del sector de la construcció, aplicant la innovació i les tecnologies més avançades per posar en peu edificacions més sostenibles.