thumb image
Coneixem les noves tecnologies aplicades a l’arquitectura, a càrrec de l’arquitecte tècnic, Rafael Capdevila

La professió de l’arquitecte tècnic es caracteritza per adaptar-se constantment als canvis. Ara bé, un dels aspectes clau que permet millorar el dia a dia d’aquests professionals és l’aplicació de les noves tecnologies. En aquest sentit, l’arquitecte tècnic, Rafael Capdevila assenyala que hi ha de dos tipus: aquelles que afecten l’obra i el fet edificatori, és a dir, les relacionades amb els materials o les noves maquinàries i d’altra banda, les vinculades amb el vessant professional: nous softwares, realitats virtuals, noves eines de treball i diagnosi.

Centrant-se en l’àmbit tecnològic, Capdevila destaca tecnologies com la domòtica i el BIM. Pel que fa a la primera, comenta que ja fa molts anys que s’empra a les edificacions i està integrada en el nostre dia a dia. D’altra banda, pel que fa al BIM afirma que no únicament és una tecnologia, sinó que es tracta d’una nova metodologia de treball que permet millorar el procés constructiu.

Finalment, Rafael Capdevila, amb 20 anys d’experiència en el sector, incentiva aquelles persones interessades en l’àmbit de l’arquitectura i la construcció a estudiar el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació. En la seva opinió, la professió de l’arquitecte tècnic és emocionant i vocacional; però, alhora, també implica un important component social; doncs, es construeix per millorar el benestar de les persones.