thumb image
Experts en BIM i responsables d’obres, entre les posicions laborals més demandades

Més bones notícies pel sector de l’arquitectura tècnica. Dues de les sortides laborals del Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació han estat escollides entre les més demandades pel mercat laboral, segons l’informe EPYCE 2017. Els dos perfils professionals són els responsables o experts en BIM i els responsables d’obra.

L’Informe EPYCE 2017 ha analitzat les posicions i les competències més demandades pel mercat laboral espanyol. En l’anàlisi, es divideixen els llocs de treball per temàtiques (Enginyeria, Tecnologia, RRHH…) però tot i això la figura del responsable d’obra queda situada entre les 10 primeres posicions d’una llarga llista.  El mercat necessita de personal qualificat per a cobrir aquesta posició, i els arquitectes tècnics són els més ben posicionats, ja que reben una formació destinada per desenvolupar aquesta professió.

Dintre de les posicions en l’àmbit de la tecnologia, els experts en BIM també han estat llistats com una posició amb molta demanda. L’aparellador és una professió que mira cap al futur i s’adapta a les noves tecnologies, i ja des de fa uns anys l’entorn de modelatge BIM ha transformat totalment la manera de planificar i visualitzar les edificacions, passant de les dues dimensions a un entorn tridimensional.

Si vols estudiar el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació, al següent enllaç pots consultar totes les universitats que l’imparteixen, i demanar més informació sobre el grau.