thumb image
5 avantatges dels contenidors marítims en l’edificació

La necessitat de construir edificacions de manera ràpida, sostenible i assequible econòmicament ha suposat l’increment d’un tipus de construccions força curioses: les cases fetes a partir de contenidors metàl·lics, els mateixos que podem trobar a un vaixell de càrrega. Aquestes edificacions, que poden ser una bona solució en moments on cal habilitar amb urgència i/o baixos pressupostos espais per a ocupar,  presenten aquestes 5 principals avantatges:

  • Construcció ràpida: per adaptar aquests contenidors a ús residencial no es necessita molt de temps, ja que l’estructura base ja està definida, fet que també té un impacte en el cost, molt baix.
  • Afavoreix el medi ambient: utilitzant aquest material recicles un contenidor, fet d’acer, difícil de reutilitzar
  • Resistents i segurs: no és casualitat que aquestes construccions tinguin èxit al nord d’Europa, són molt robustes i poden suportar climatologies adverses.
  • No generen alteracions permanents al terreny
  • Caràcter modular: els contenidors marítims es poden configurar i personalitzar al gust.

El Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació fomenta la utilització de nous materials més sostenibles per a la ciutat del futur. El model de ciutat canviarà totalment en els propers anys i serà l’aparellador qui jugarà un paper decisiu. Qui sap, potser els contenidors marítims formaran part de les Smart Cities del futur.